Jednoduché a praktické tipy, ktorými ochránite obľúbenú bielizeň aj práčku

Asi pre minimum z nás predstavuje proces prania relax. Tráviť čas praním, sušením a žehlením bielizne predsa nie je vôbec zábavné. Naopak, oberá nás o vzácny čas a peniaze. Našťastie to máme oveľa jednoduchšie ako v minulosti a s pomocou moderných spotrebičov je možné si celý proces výrazne uľahčiť, skrátiť jeho čas a dokonca ušetriť peniaze. Ako to už ale chodí, v priebehu procesu prania sa môže poškodiť nielen samotné zariadenie, ale aj oblečenie.

Ako predísť tomu, aby sa v bubne práčky namiesto čistenia odev poškodil? Ako predĺžiť životnosť práčky, strojov a jej lineárnych vedení, ktoré pomáhajú v údržbe našich obľúbených odevov? Pokračujte v čítaní a dozviete sa viac.

Namiesto tekutiny skúste prášok

Každý dospelý človek asi vie, že farebná a biela bielizeň do jedného bubna nepatria. V zachovaní a kvalite farieb obľúbeného oblečenia vám však pomôže aj správna voľba pracieho prostriedku.

Klasický prášok má stále veľa výhod. Nie je len lacnejší ako väčšina tekutých pracích prostriedkov. Lepšie tiež odstraňuje odolné škvrny a je zvyčajne šetrnejší k životnému prostrediu i dôležitým ložiskám do práčky.

Udržujte stroj v čistote

Nielen odevy, ale aj samotné zariadenie je potrebné raz za čas vyčistiť. Môžete na to využiť handričku a vodu. Rovnako dobre funguje jeden prací cyklus s teplotou vody na 60 stupňov a pracím prostriedkom s obsahom bielidla. Pravidelne čistite aj priehradku na prací prostriedok a po použití ju nechajte otvorenú, rovnako ako dvierka práčky.

Ak sa niečo časom predsa len pokazí, nové náhradné diely na obľúbený bojler Tatramat sú vám plne k dispozícii aj na internete.

Nezabudnite na správnu rovnováhu stroja

Určite sa to stalo aj vám, že počas prania a najmä odstraňovania vody práčka silno rachotí? Ak sa to stáva často, stroj pravdepodobne nie je presne vyrovnaný. Pomocou vodováhy teda skontrolujte možné vychýlenie a upravte výšku nôh stroja, ktoré sú na to prispôsobené svojím otočným mechanizmom.

Zdroj obrázka: Oligo22/Shutterstock.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov