Kreatívne tipy, ako urobiť z jedálne oázu pokoja

Jedáleň už neslúži len na jedenie. V kombinácii s otvorenou kuchyňou a obývacím priestorom sa komunikatívne jedálenské priestory čoraz viac stávajú spoločenským zameraním domova.

Aby ste si mohli takýto priestor doma zariadiť aj vy, máme pre vás niekoľko kreatívnych nápadov.

Pevné a originálne stolové nohy sú základ

Stalo sa vám už, že ste pri výbere stolových nôh nevedeli nájsť ideálne modely? Dokončenie dizajnu vašej jedálne, obývačky alebo kuchyne sa blíži,  no žiadny jediný dizajn vás úplne nepresvedčí.

Netreba mať strach, jediné, čo musíte urobiť, je vybrať si stolovú dosku vyrobenú na mieru a zodpovedajúce pevné stolové nohy. Je to jednoduchý a lacný spôsob, ako získať stôl podľa vašich predstáv, ku ktorému sa potom všetko ostatné kombinuje oveľa ľahšie.

Stolové nohy si môžete vybrať nielen podľa výšky, materiálu a tvaru, ale aj dizajnu, ktorý je dnes naozaj originálny a luxusný. Aj vďaka novým stolovým nohám tak dostane vaša kuchyňa a jedáleň s obývačkou nový nádych.

Na krásu si treba posvietiť

Voľne stojaci stôl často vyzerá trochu stratene, najmä vo veľkých miestnostiach. Tu sa hodí trik so svetlom: krásna, výrazná závesná lampa, ktorá visí v strede nad stolom, nie príliš vysoko, slúži ako vizuálny kotviaci bod a označuje jedálenský kút v miestnosti – cez deň jeho nápadný tvar, večer s teplým kužeľom svetla. Mimochodom, funguje to aj v menších miestnostiach!

Materiál – drevo, sklo alebo prírodný kameň?

Drevo je všestranný pomocník s jednoduchou údržbou. Stopy, ktoré sa na ňom v priebehu rokov objavia, robia z drevených stolov a stoličiek skutočných spoločníkov. Trendom je dub, ktorý je robustný a krásne starne.

Sklo alebo kameň majú zasa chladný vzhľad a dojem. Sklo pôsobí veľmi ľahko vďaka svojej priehľadnosti. Prírodný kameň je veľmi trendy a robí každý stôl jedinečný. Ako čerešnička na torte však nesmú chýbať na žiadnom stole aj štýlové behúne.

Najlepšie umiestnenie

Každý, kto má dovolené nazvať samostatnú priestrannú jedáleň svojou vlastnou, stojí pred rozhodnutím: kam umiestniť stôl? Priamo pred oknom, popri stene alebo radšej v rohu? Odpoveď nie je vôbec ťažká: Najlepšie bude, ak môže stôl s novým obrusom stáť priamo uprostred. Voľne stojaci, výrazný stôl robí z jedálenského kúta nielen ústredný bod bytu, ale pôsobí aj priestranne a sofistikovane. Platí to aj pre menšie priestory, v ktorých by mala vždy fungovať určitá symetria.

Zdroj obrázka: Followtheflow/Shutterstock.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov