Návod, ako vyrobiť mäkučký bavlnený koberec, ktorý si rozhodne zamilujete!

Hneď pri prvom pohľade naň človek zatúži vyzuť si ponožky a zaboriť sa doňho bosými nohami. Ak niekomu poviete, že ste ho vyrobili vlastnými rukami, pravdepodobne vám to neuverí, pretože tento koberec vyzerá štýlovo, je variabilný, môžete si ho vyrobiť v malom i vo veľkom prevedení a vyblázniť sa na farebných kombináciách. Dáte mu šancu?

Budete potrebovať:

  • viacúčelovú sieťku so stredne veľkými okami,
  • bavlnené lanko (čím hrubšie tým lepšie), ktoré je zložené z jemných bavlnených vlákien obalených sieťou z nití – teda po prestrihnutí bude jemné na dotyk (nájdete aj pod názvom Cotton piping napr. na Amazone alebo v obchodoch s kreatívnym materiálom),
  • veľmi malé gumičky do vlasov,
  • nožnice.

Návod ako postupovať

  1. Odstrihnite si také množstvo sieťky, aký veľký koberec chcete vyrobiť.
  2. Bavlnené lano nastrihajte na kúsky dlhé približne 10 cm. Kúsky by nemali byť úplne rovnako dlhé, aby koberec pôsobil ako ručne robený, ale zároveň by rozdiely medzi nimi nemali byť viac ako 2 cm.
  3. Nasleduje časovo náročný krok – každý kúsok bavlneného lana prestrčte cez sieťku tak, aby bolo v tvare písmena U a oba konce smerovali hore. Potom tieto dva konce spojte malou gumičkou. Napokon lano našuchorte, aby pôsobilo mäkko. Postup opakujte na celom koberci.

Mäkučký bavlnený koberec

Zdroj / Ako si vyrobiť huňatý bavlnený koberec: papernstitchblog

zk

ZDIEĽAJ NA: