Z vintage kresla, ktoré bolo zrelé na vyhodenie ho zrenovoval na nepoznanie. Pozrite ako sa mu to podarilo!

Šikovným rukám netreba veľa na to, aby prerobili staré ošarpané veci na jedinečné kúsky, ktoré v ich domácnosti zažiaria. Práve takýto príbeh za sebou skrýva toto vintage kreslo, v ktorom istý kreativec videl potenciál – nový kus elegantného nábytku, ktorý sa bude vynímať v jeho kancelárii. Dokúpil si k nemu novú, elegantnejšiu čiernu kožu, lak na drevo a sprej na kov.

  1. Staré vintage kreslo bolo v pôvodnom stave, ideálne na renováciu.
  2. Najskôr odstránil staré čalúnenie. Vyčistil a obrúsil drevený základ kresla. A napokon ho natrel vrstvou laku na drevo.
  3. Stojan kresla očistil, obrúsil a nastriekal farbou v spreji.
  4. Potom sa začal proces čalúnenia. Po prvom pokuse sa nové sedadlo kresla majiteľovi zdalo príliš pokrčené a neestetické, a tak sa pustil do práce odznova.
  5. Najskôr prispinkoval bočné strany, potom silno naťahoval a upevňoval rohy sedadla a nakoniec pripevnil vrchný a spodný diel. Do stredu pripevnil nity, tak ako na pôvodnom kresle, ktoré pomohli kožu napnúť a dodali kreslu i podnožke želaný šmrnc.
  6. Rovnako postupoval aj pri čalúnení opierok na ruky a operadla kresla.
  7. Kreslo premenil na nepoznanie. Z kúska nábytku, ktorý bol zrelý na vyhodenie, vytvoril kreslo, ktoré by privítal vo svojej kancelárii nejeden riaditeľ či manažér. Ako sa vám páči?

Renovácia vintage kresla

Zdroj / Renovácia vintage kresla na luxusný kus nábytku do kancelárie: imgur

ZDIEĽAJ NA: