Zo živice vytvára priehľadné veľryby, v ktorých sa ukrývajú vraky lodí a hlboký oceán

Umenie sa dokáže manifestovať rôznymi spôsobmi a to je na ňom krásne. Môžeme obdivovať obraz, môžeme tlieskať po úžasnom tanečnom predstavení, dokážeme hodiny stráviť počúvaním obľúbenej hudby. A to sú len niektoré z tých „mainstreamovejších“ prejavov umenia. Obdivovali ste však niekedy vnútro veľrýb?

Samozrejme, nejedná sa o skutočné veľryby, ale umelé, vytvorené zo živice. Ich autorom je Japonec Isana Yamada, ktorý v ich vnútri vytvára úžasné podmorské svety. Projekt šiestich živicových veľrýb sa volá Samsara a je inšpirovaný budhistickou mytológiou – konkrétne má reprezentovať šesť sfér budhistickej kozmológie. Krása. A navyše dôkaz toho, že umenie sa krásne prepája so špirituálnymi záležitosťami.

Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 1 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 2 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 3 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 4 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 5 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 6 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 6a Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 7 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 8 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 9 Isana Yamada svety vo vnutrach velryb 10

Zdroj / Živicové sochy: yamadaisana.strikingly.com | Facebook | mymodernmet

ZDIEĽAJ NA: