Umelci premenili fádne interiéry taxíkov v originálne umelecké diela na kolesách

Všetko to začalo projektom Taxi Fabric. Bežný nápad ako upútať pozornosť pomocou dopravných prostriedkov je vyzdobiť ich reklamou. Kreatívny ľudia z projektu Taxi Fabric to chceli ale posunúť o stupeň ďalej. Začali premieňať interiéry taxíkov na umelecké diela. Práve to umožnilo a pomohlo začínajúcim umelcom a dizajnérom predviesť svoju tvorbu práve tam, kde by to človek čakal najmenej – vo vnútri auta.

Farebné motívy pokrývajú takmer každý kúsok interiéru taxíkov. Postup na predvedenie umenia je v tomto prípade dosť náročný. Najprv sa návrh vytlačí na veľký formát pomocou digitálnej tlačiarne. Potlačí sa látka, z ktorej potom krajčír ušije na mieru poťahy do taxíkov. Je to dosť detailná práca, ktorá si vyžaduje presné meranie a úpravy. Takto si domáci, ale aj mnohí turisti môžu vychutnať život a kultúru v Bombaji.

taxi fabric umenie 1 taxi fabric umenie 2 taxi fabric umenie 3 taxi fabric umenie 4 taxi fabric umenie 5 taxi fabric umenie 6 taxi fabric umenie 7 taxi fabric umenie 8 taxi fabric umenie 9 taxi fabric umenie 10a taxi fabric umenie 10b taxi fabric umenie 10ctaxi fabric umenie 10 taxi fabric umenie 11 taxi fabric umenie 12Zdroj / Taxi Fabric: taxifabric.org | thisiscolossal

Matej Mikula

ZDIEĽAJ NA: