O zábavu je postarané! Kreatívna mamička vyrobila deťom mini matrace naplnené vodou. S jej návodom to zvládnete tiež

Počuli ste už o vodných matracoch? Sú to plastové fólie naplnené vodou, s ktorými si vy a vaše deti môžete užiť kopu zábavy. Prinášame vám návod „urob si sám“, ako si takýto mini vodný matrac pre deti vyrobiť doma. Postup výroby podobného nápadu vo väčšej mierke tzv. megavankúša sme vám priniesli pred istým časom. Tento je menší, vhodný najmä pre deti. Jeho výroba a napúšťanie vodou vám zaberú menej času, podľa toho koľko detí máte.

Budete potrebovať:

  • plastovú fóliu s hrúbkou minimálne 0,1 mm,
  • širokú lepiacu pásku,
  • modrú potravinársku farbu (ak chcete aby voda vo vankúši mala modrý odtieň),
  • meter,
  • žehličku,
  • pergamen,
  • plastové rybky alebo iné vodné zvieratká.

Návod ako na to

  1. Rozložte plastovú fóliu, vystrihnite dva obdĺžniky s rozmermi vankúša. Rozmery prispôsobte vašim deťom. K ich výške pripočítajte aspoň 8cm, na šírku postačí 60 cm. Taktiež nezabudnite pripočítať na spoje z každej strany 5 cm (ak dieťa meria 110 cm + 8 + 5 + 5 = výška vankúša bude 128 cm).
  2. Položte obdĺžniky na seba, okraje vložte do pergamenu preloženeného napoly, žehličku nastavte na mierny stupeň a prežehlite ich. Pozor aby ste sa žehličkou nedotkli plastu! Plast sa vplyvom tepla roztaví a zlepí. Nezabudnite si ponechať otvor na hadicu, ktorým budete napúšťať vodu.
  3. Cez otvor ktorý ste ponechali vložte dovnútra plastové zvieratká, nakvapkajte pár kvapiek farby a pomocou hadice naplňte vodou. Keď bude vankúš naplnený, zalepte otvor lepiacou páskou. Páskou môžete opraviť aj prípadné chyby v zvaroch vankúša.

Bavte sa, šantite, špliechajte, šmýkajte 🙂

Mini matrace naplnené vodou

Foto a viac info / Návod na mini matrace naplnené vodou © Agnes Hsu u hellowonderful

ZDIEĽAJ NA: